Beogradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom organizovalo je 02.4.2013. tradicionalnu manifestaciju na hipodromu Zoološkog vrta grada Beograda, povodom obeležavanja Svetskog dana osoba sa autizmom.

Na manifestaciji pod sloganom Roditelji osoba sa autizmom imaju samo jednu želju, koja je tvoja... bilo je izloženo "Jaje lepih želja", u koje su građani ulazili i ubacivali poruke podrške. Osobe sa autizmom i deca posetioci manifestacije oslikavali su drvena jaja.

 

Uprava Zoološkog vrta grada Beograda obezbedila je besplatan ulaz za posetioce i učesnike manifestacije. Priređen je i bogat kulturno umetnički program u kojem su učestvovali hor “Čarolija“, deca sa autizmom članovi hora “Svitac“, Udruženje građana sreća, mladi sa autizmom i karate klub „Nippon“.

Manifestaciju je otvorio Gradski sekretar za socijalnu zaštitu Nenad Matić i najavio izgradnju objekta u Denkovoj bašti koji je predvidjen za stanovanje uz podršku za osobe sa autizmom.

Beogradsko udruženje je organizovanjem ove manifestacije napraviilo još jedan korak ka cilju da se javnosti skrene pažnja na osobe sa autizmom kao i članove njihovih porodica, kojima je zbog specifičnosti problema neophodna kontinuirana podrška.

Zahvaljijemo se svim posetiocima, prijateljima i učesnicima manifestacije što su svojim prisustvom uveličali našu menifestaciju i pružili nam podršku.

Manifestaciju su podržali Sekreterijat za socijalnu zaštitu Grada Beograda, Beogradski zoološki vrt, “Coca Cola Hellenic”,“ Eurobank Srbija”, “Mozzart”,"Telekom Srbija", dnevne novine "Blic" i televizija "Studio B".

 

Kontakt Podaci

Beogradsko udruženje za
pomoć osobama sa autizmom
------------------------------------
Adresa:
Gandijeva 56
11070 Novi Beograd

Predsednik Upravnog Odbora
Mirko Gojić
064/30 52 954

Potpredsednik Upravnog Odbora
Srboljub Ranković
061/256 2816

Beogradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom
Tel. 011/22 80 747

Web:
www.autizambg.org.rs 

E-mail:
autizambg@gmail.com

Facebook stranica:
Autizam Beograd

Kontakt strana

------------------------------------